به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه دکتر، سید محسن فاطمی در نشست «سبک زندگی دینی و خانواده پایدار» با توضیح ضرورت بهره وری خانواده ها از حکمت گفت: یکی از ویژگی های فرهنگ شیعی، توجه به رشد و بالندگی حکمت در بستر آن است و باید توجه داشت، رفتار حکیمانه و از روی تدبر موجب پایداری و دوام خانواده است.
دکتر فاطمی گفت : امروز در جهانی زندگی می کنیم که بنیان خانواده از سوی عوامل متعددی تهدید می شود، در حالی که هنوز خانواده های پایدار بسیاری وجود دارند یا شکل می گیرند که در برابر همه این تهدید ها مقاوم هستند و دچار اضمحلال و فروپاشی نمی شوند.
این روانشناس افزود : یکی از عواملی که موجب پایداری خانواده است ، عامل یادگیری است که بر اساس تعریف روانشناسی به معنی بروز تغییر رفتار است.
وی تاکید کرد: اگر یادگیری در خانواده ای نهادینه شود، یکی از مهمترین زمینه های استحکام آن خانواده فراهم شده است ، اما باید توجه داشت یادگیری مختص به فرد خاصی در خانواده نیست و همه افراد خانواده باید در روند یادگیری باشند به این معنی که رفتار خود را در صحبت و همفکری با یکدیگر اصلاح کنند.
فاطمی گفت: با توجه به تعاریف روانشناسی ، در یک خانواده پایدار، یادگیری باید شامل سه ویژگی باشد : نخست همه اعضا شامل آن باشند ، دوم این که یادگیری با تغییر نگرش همراه باشد و از همه مهمتر این که یادگیری روندی دائمی باشد و در هیچ مقطعی در زندگی منقطع نشود.
این استاد روانشناس در ادامه توضیح داد : از دیگر عوامل موثر در شکل گیری یک خانواده ماندگار توزیع محبت بین اعضای خانواده است که یکی از راه های آن بر زبان آوردن آن است ، در واقع باید تاکید کرد سپاسگذاری همه اعضای خانواده از هم لازمه ماندگاری خانواده است.
دکتر فاطمی در پایان گفت: تلاش برای تعمیر و مرمت خانواده، دیگر اصل ماندگاری خانواده است ، در واقع خانواده ماندگار با دیدن هر نقصی در بستر این نهاد اقدام به رفع آن می کنند و در این مسیر توجه و هوشیاری زیادی به پیام های کلامی و رفتاری یکدیگر نشان می دهند.